آشنایی با مراحل تخمیری کامبوچا
همان طور که پیش از این اشاره شد، کامبوچا یک لایه پلی ساکارید حاوی انواعی از باکتری ها، مخمرها و قارچ می باشد. مسیر تخمین بدین ترتیب است که ابتدا مخمرهای موجود در محیط کشت، قند ساکارز را می شکنند و در نتیجه گلوکز و فروکتوز تولید می کنند. در مرحله بعد فروکتوز نیز با ایزومریزاسیون به گلوکز تبدیل می گردد. سپس تمامی این قندها به مصرف مخمرها می رسند و منجر به تولید الکل و دی اکسید کربن می شوند (دی اکسید کربن تولید شده در نوشیدنی باقی می ماند و سبب گازدار شدن این نوشیدنی می گردد).
وقتی الکل به میزان لازم تولید شد، زمینه برای رشد باکتری هایی که از منبع کربن جهت رشد و تکثیر خود استفاده می کنند، مناسب می شود و باکتری ها فعال می گردند و الکل را به اسیدهایی همچون اسید استیک، اسید لاکتیک، اسید گلوکونیک و اسید گلوکورونیک تبدیل می کنند. لازم به ذکر است، از آنجا که شکر و کافئین اولیه به مصرف مخمرها و باکتری ها می رسد، نوشیدنی در پایان کار دیگر هیچ یک ازاین مواد مضر را دارا نمی باشد.
شایان ذکر است که ترکیب این نوشیدنی بر اساس نواحی متفاوت آب و هوایی، روش رشد و غیره می تواند کمی متفاوت گردد، ولیکن در تمامی موارد، این نوشیدنی ترش و شیرین، با طعم و عطر دلنشین و همچنین خواص درمانی – تغذیه ای بسیار بالا می-باشد.
بر اساس آزمایشات انجام گرفته در مورد چای کامبوچا که در آزمایشگاه های کاپا در میامی فلورایدا در سال ۱۹۹۶، مواد و موجود در کامبوچا پس از تخمیر به شرح جدول زیر می باشد. (اطلاعات بدست آمده توسط جان نووامبر تجدید چاپ گردیده است).
جدول شماره ۱-۳- برخی از مواد موجود در کامبوچا پس از تخمیر
۱۲۰ میلی لیتر یا ۴ (اونس مایع) واحد روزانه
۸ سرویس در ازاء ظرف
۴۰ کالری ارائه شده
صفر کالری در ازء واحد چربی
درصد نیازهای روزانه
۰ چربی کل
۰ سدیم
۸ – %۴ کربوهیدارات کل
۸ – %۴ شکر
۰ پروتئین
مقدار ویتامین
۰.۱۱۳۲ mg ویتامین C
۰.۶۵۲۰ mg نیاسینامید
۰.۲۷۹۴ mg فولیک اسید
۱.۱۵۹۴ mg ریبوفلاوین